16 Kasım 2009 Pazartesi

Temps d’Images – Namus Oyunları Festivali başlıyor

Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu “Medya ve Nefret Suçları” başlıklı sunumuyla Temps d’Images – Namus Oyunları Festivali’nde yer alıyor.

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Garaj İstanbul tarafından düzenlenen Temps d’Images – Namus Oyunları Festivali kapsamında 19 Kasım Perşembe günü “Medya ve Nefret Suçları” başlıklı bir sunum yapacak. İnceoğlu medyanın Güneydoğu’da işlenen suçları töre, Batıda ise namus cinayeti olarak aktardığını ve komik bir ayrımcılık ortaya çıkardığını belirterek sunumunda bu konunun ‘kadın katli’ veya ‘namus bahanesiyle işlenen suçlar’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizecek.

Festival kapsamında Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Pınar Yurtsever’in de içinde bulunduğu Tiyatro Artı grubu da 23 Kasım Pazartesi günü Metis – The Resurrection başlıklı bir performans gösterisi sergileyecek.

Avrupa Birliği Kültür Fonu destekli Temp d’Images projesi kapsamındaki Namus Oyunları Festivali 18 – 27 Kasım tarihleri arasında Garaj İstanbul’da gerçekleşecek. Festival programı ve biletler için ayrıntılı bilgiye http://www.garajistanbul.org/ adresinden ulaşılabilir.