3 Kasım 2010 Çarşamba

GSÜ'de Model BM Eğitim Konferansı

GSÜ-HA (İstanbul)  Galatasaray Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Kulübü (UHDK) 6-7 Kasım 2010 tarihlerinde GSMUN FALL 2010 adlı Model Birleşmiş Milletler (BM)  Eğitim Konferansı düzenliyor. Konferans,  Birleşmiş Milletler'in karar alma organlarını, Türk öğrencileri uygulamalı olarak yaşatacak.

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin  ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında düzenledikleri ve bu dönem de  6-7 Kasım’da ikinci kez düzenlemekte oldukları bu konferans, lise ve üniversite öğrencilerini BM çalışmaları hakkında bilgilendirmeyi ve aktif katılımını hedefliyor. Teması “Bütünsel Sürdürülebilir Kalkınmada Kadının Rolü” (Tracking the Role of Women in Integral Sustainable Development) olan konferansın eğitim dili Türkçe, oturum dili ise İngilizce.

Üç farklı komitede Birleşmiş Milletler'in karar alma mekanizmaları canlandırılacak ve katılımcılar çeşitli ülke delegelerinin rollerini üstlenerek bu konu üzerinde tartışacaklar. Ayrıca konferansa birçok akademisyen de konuk konuşmacı olarak katılacaklar.


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin “Kadının Dünyada Barış ve Güvenliğin Sağlanmasındaki Rolü” ile ilgili 1325 nolu kararnamesinin 10. yılının kutlandığı şu dönemde GSMUN FALL 2010 bu kutlamaların Türkiye ayağını oluşturacak ve katılımcıları olası çözümler üzerine düşünmeye sevk edecek.

Konferans hakkında daha fazla bilgi için http://gsmun.blogspot.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.