26 Haziran 2009 Cuma

Araştırma Üniversitesi seçilen GSÜ, mezunlar için lisansüstü programlarını genişletiyor


Galatasaray Üniversitesi’nin 13. dönem mezunları için düzenlenen törende Araştırma Üniversitesi olmanın getirdiği avantajlarla mezunlara lisansüstü eğitimde daha geniş olanaklar sunulacağı vurgulandı.

Haber ve fotoğraf: Nilay Vardar

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi’nin (GSÜ)13. dönem mezunları, Üniversite’nin Ortaköy Kampüsü’nde düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. Bu yıl Üniversite’nin beş fakültesinin 11 bölümünden toplam 285 öğrenci diploma almaya hak kazandı.

Mezun olan öğrenciler adına konuşan Kübra Ekler, Galatasaray’ın küçücük alanına rağmen kendisine kocaman bir dünya sunduğunu söyleyerek “ Galatasaray’ın beni ben yapmamda bu kadar büyük rol oynayacağını tahmin edemezdim” dedi. Tüm okul çalışanlarına tek tek teşekkür eden Ekler, “Geleceğe yönelik kaygılarımı hafifleten tek unsur, yetenek ve becerilerimizin hocalarımızın bizlere kazandırmış olduğu bilgiyle birleşmesidir” diye konuştu.

GSÜ Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, üniversitenin kuruluşundan itibaren çok kısa sürede büyük aşamalar kaydettiğini söyleyerek yeni politikalarının lisansüstü eğitimde gelişmek olduğunu ifade etti. Galatasaray Üniversitesi’nin Türkiye’nin beş saygın üniversitesiyle birlikte Araştırma Üniversitesi olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Tolga, varolan 27 yüksek lisans ve dört doktora programına bu yıl ek olarak üç yüksek lisans ve üç doktora programı daha eklendiğini müjdeledi.

Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, arkadaşı Abdi İpekçi’nin torununun bu yıl mezun olmasından dolayı çok mutlu ve hüzünlü olduğunu belirterek, “ Burada ben değil, kadim dostum en iyi arkadaşım Abdi İpekçi konuşmalıydı” dedi. Beyazıt, ülkenin aydınlık yarınları olarak tanımladığı gençlerle bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Frankofoni yeni dönemde daha da güçlenecek

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Christine Moro, Galatasaray Üniversitesi’nin uluslararası bağlarının güçlenmesini umduğunu bu süreçte frankofoninin gelişmesi için Fransa’nın her türlü desteğine güvenebileceklerini söyledi. Moro, Temmuz ayında Fransa’da başlayacak ve Türkiye’yi Fransızlara tanıtacak olan “Türk Sezonu”nda (La Saison de la Turquie) Galatasaray Üniversitesi’nin eğitim alanındaki katkılarına teşekkür ederek “ hem sizden başka bu köprüyü kim daha iyi kurabilirdi ki “ dedi.

Rektör Yardımcısı Hélène Zajdela Türkiye’nin en iyi öğrencilerini kabul eden Galatasaray Üniversitesi’nde üretim ve bilimsel çalışmalarda kalitenin artmasına yönelik büyük gayretler gösterdiklerini söyledi. Bu kapsamda ileri Fransızca hazırlık sınıfının kaldırıldığını söyleyen Zajdela, bunun frankofonide bir geri çekilme olmadığını aksine üniversitede Fransız dil ve kültürünün güçlendirilmesini gözeten aktif bir politikanın habercisi olduğunu ifade etti.

Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV) Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yıldızhan Yayla, Galatasaray Üniversitesi’nin araştırma ve yayın üniversitesi olmak yolunda daha ileri gideceğini söyleyerek, GEV olarak üniversitenin lisansüstü, doktora ve araştırma programlarını desteklediklerini ve öğrencileri bu programlara beklediklerini belirtti.

GSÜ Mezunlar Derneği (GSÜMED) Başkanı Bayram Kaymak, GSÜMED’in mezunlar arası ilişkilerin arttırılmasındaki önemini vurgularken mezunlara önlerindeki zorlu süreçte dernek üyeliğini ertelememelerini tavsiye etti.