8 Temmuz 2010 Perşembe

Siyaset Bilimi Uzmanları Galatasaray Üniversitesi'nde Yetişiyor

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı (Türkçe) ikinci yılında bu alanda uzmanlar yetiştirmeye devam ediyor. 05-23 Temmuz 2010’da ön kayıtların başlayacağı program, farklı disiplinlerden gelen kişilere de hitap ediyor.

GSU-HA (İstanbul) Siyaset bilimini, siyaset-toplum ilişkileri bağlamında ele alan, farklı disiplinlerden gelen adaylar için, çağın gereklerine uygun ve özellikle Türkiye odaklı bir programın gerekliliği, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nü, 2 yarıyıla yayılmış, 10 dersten oluşan bir tezsiz yüksek lisans programını başlatmaya yöneltti.

Program, Türkiye’deki siyaset-toplum ilişkilerini, disiplinlerarası bir yaklaşımla ele alıyor. Böylece, farklı bilim dallarında öğrenim görmüş, siyaset bilimine ilgi duyan orta ve üst düzey yöneticilere, donanım ve analiz yeteneği kazandırmanın yanı sıra, kamu ve özel sektör kuruluşlarına, yerel yönetimler, medya ve sivil toplum kuruluşlarına araştırmacılık ve danışmanlık yapabilecek uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Avrupa Birliği’nde Kentsel Politikalar, Türk Siyasal Yaşamı (1945-1980), Küreselleşme ve Demokrasi, Siyasal Semboller ve Ritüeller, Yeni Toplumsal Hareketler, Propaganda Sineması ve Milliyetçilik, Türkiye’de Vatandaşlık, Türk Siyasi Tarihi, Türk Siyasetinin Sosyolojisi, Avrupa Birliği’nde Yönetişim gibi alanları içeriyor.

Programın öğretim üyesi kadrosu Ahmet Kuyaş, Birol Caymaz, Füsun Üstel, Hakan Yücel, Özgür Adadağ, Yeşeren Eliçin ve Yüksel Dinçer’den oluşuyor. Ayrıca konularında uzman bazı akademisyenler, konuk öğretim üyesi olarak seminerler veriyor.

Programa kayıt koşulları için Galatasaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün web adresine bakılabilir (http://www.gsu.edu.tr/tr/duyurular/index.php?duyurukodu=1542).

Ayrıntılı bilgi için:
Yrd.Doç.Dr. Hakan Yücel
Galatasaray Üniversitesi
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Koordinatörü
Tel: 0212 227 44 80 / 295