4 Ocak 2011 Salı

Galatasaray Üniversitesi’nde akşam konserleri

İstanbul Filarmoni Derneği, Galatasaray Üniversitesi’nin salonlarında akşam konserlerini sürdürüyor. Bu yılın ilk konserinde piyanist Gülden Teztel ve keman sanatçısı Bahar Biricik,  besteci  R. Schumann ile Manuel De Falla’nın eserlerini seslendirdiler.

Haber: İbrahim Arslan

GSÜ-HA(İstanbul) İstanbul Filarmoni Derneği’nin, Galatasaray Üniversitesinde düzenlediği konserlerde klasik batı müziğinin seçkin örnekleri seslendiriliyor. Akşam konserleri Coşkun Kırca Salonu’nda düzenleniyor. Bu yılın ilk konserinde Filarmoni Derneği kurucularından Genel Sekreter  Panayot Abacı da bulunuyordu. Abacı, amaçlarının daha fazla üniversite öğrencisini klasik müzikle buluşturmak olduğunu söyledi.

Kurucuları arasında Mükerrem Berk ve Cemal Reşit Rey gibi isimlerin de bulunduğu İstanbul Filarmoni Derneği, 1957 yılından beri kamu yararına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede üniversitelerde de konserler düzenleyen İstanbul Filarmoni Derneği üniversitemizdeki konserlerini sürdürecek.

Filarmoni Derneğinin bu yıl düzenleyeceği konserler 14 Şubat ve 28 Şubat tarihlerinde akşam konserleri olarak devam edecek.