11 Şubat 2010 Perşembe

“Kamerayla İzdivaç” !f İstanbul’da

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarından Doğa Kılcıoğlu’nun yönettiği “Kamerayla İzdivaç” 14 – 16 Şubat tarihlerinde !f İstanbul’da gösterime giriyor.

Haber: Pınar Yurtsever

GSÜ_HA (İstanbul) Doğa Kılcıoğlu’nun yönettiği, kardeşi Can Kılcıoğlu’nun ise yardımcı yönetmenliğini yaptığı “Kamerayla İzdivaç” belgeseli, !f İstanbul – 9. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında 14 – 16 Şubat tarihlerinde izleyiciyle buluşuyor. Filmde, “Esra Erol’la İzdivaç” adlı evlilik programı yoluyla televizyon dünyasının arka planında yaşananlar anlatılıyor.

DeliCe Film, Article Z ve Fransız -Alman kanalı ARTE ortaklığıyla gerçekleşen "Kamerayla İzdivaç", Patrice Barrat’nın “Öteki Türkiye” serisi kapsamında ve Tuğrul Artunkal’ın editörlüğünde gerçekleştirildi. İki aylık bir çekim sürecini kapsayan film Ocak ayında ARTE’de yayımlandı.

Ekranda rahat görünen ancak sahne arkasında programın iyi geçmesi için dua eden sunucu Esra Erol, tempo yavaşladığında sunucunun kulağına tüyolar fısıldayan yönetmen ve programdan programa gezerek geçimini sağlayan daimi izleyicilerin yaşadıkları filmdeki karelerden bazılarını oluşturuyor.

Üniversite yıllarında çektiği Üç Kulaklı belgesel filmiyle 2003 Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Belgesel ödülünü alan Doğa Kılcıoğlu, 2007 yılında Can Kılcıoğlu’nun yönettiği 11 ödüllü Yoldaki Kedi adlı kısa filmin yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini de üstlenmişti.

Ayrıntılı bilgi ve biletler için:

http://2010.ifistanbul.com/tr/Movie/kamerayla-izdivac