24 Şubat 2010 Çarşamba

Tekel direnişi GSÜ’de ses buluyor

Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciler ve çalışanlar, 4/C yasasına karşı direnen Tekel işçileriyle dayanışma masası kurdu.

 Haber – Fotoğraf: Mizrabi Cihangir Balkır

 
GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları Tekel işçilerinin direnişine destek vermek amacıyla bir araya geldi. Tekel işçileriyle dayanışmak ve sürdürülen grevi üniversite gündemine taşımak amacıyla kurulan masada, öğrenciler ve akademisyenler gün boyunca dönüşümlü olarak bekliyorlar. Dayanışma masasının yanındaki panoda da hafta sonu ülke çapında yapılan Tekel işçilerine destek eylemleri için Ankara’ya giden öğrencilerin çektikleri fotoğraflar sergileniyor.

25 Şubat Perşembe günü saat 14:00’te üniversite kantininde bir forum düzenleyecek olan öğrenciler, Tekel işçilerinin mesajlarını aktaracak ve direnişin nedenlerini tartışacaklar. Tekel işçilerinin uygulanmaması için mücadele verdikleri iş yasasının, üniversite öğrencisinin ve çalışanının geleceğini de ilgilendirdiğini düşünen destekçiler, bütün GSÜ öğrenci ve çalışanlarını foruma bekliyorlar.

Geçen hafta üniversitede topladıkları yardımları direniş çadırına ulaştıran öğrenciler, işçilerin ihtiyaç duyulabileceği battaniye, giysi gibi eşyaları ve gıdaları toplamaya devam ediyorlar.