8 Aralık 2010 Çarşamba

Genç İletişimciler Yarışması’nda GSÜ’ye birincilik ödülü

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 22. Genç İletişimcilerYarışması’nda
GSÜ öğrenci yayını Detay’da yayınlanan “Devlet, Medya, Erkek Eliyle Kadına Yönelik Şiddet”  haberi ile İletişim Fakültesi öğrencisi Pınar Yurtsever, araştırma-inceleme kategorisinde birinci oldu.

Haber: Cansu Güneş Seferoğlu
Fotoğraflar: Mizrabi Cihangir Balkır

GSÜ-HA(İstanbul) Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 22. Genç İletişimciler Yarışması’nda yazılı, görsel, işitsel dallarda ve reklam, internet, halkla ilişkiler kategorilerinde  yarışan üniversite öğrencisi finalistler, Hilton Convention Center’de düzenlenen bir törende ödüllerine kavuştular.

Törene; Aydın Doğan,  Eski Milli Eğitim Bakanı ve  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, yarışmada finale kalan üniversitelerin rektör ve dekanları ile Altan Öymen, Ertuğrul Özkök ve Güneri Civaoğlu gibi ünlü ve duayen pek çok gazeteci katıldı.

Galatasaray Üniversitesi  İletişim Fakültesi’nden Pınar Yurtsever de başarılı öğrencilerden biri olarak birincilik ödülü kazandı. Yurtsever’in Detay Dergisi’nde yayınlanan “Devlet, Medya, Erkek Eliyle Kadına Yönelik Şiddet”  haberi “Araştırma-İnceleme” kategorisinde birinci oldu. Fransa’da yüksek lisans yapan Yurtsever’in yerine ödülü GSÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden Güneş Seferoğlu, TGC Başkanı Orhan Erinç ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’dan aldı.


Doğan Grubu’nun sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği bu yarışmada, öğrenciler burs ve ödül kazanırken Doğan Yayın Holding kurumlarında staj yapma olanağı da kazanıyorlar. 28 üniversiteden 924 öğrencinin 922 çalışma ile katıldığı yarışmada, Erciyes Üniversitesi 15 ödülle en çok ödül alan üniversite olurken, Bahçeşehir Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğrencileri de çok sayıda ödül aldı.

Açılış konuşmacılarından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bu gibi yarışmaların öğrencilerin aldıkları eğitimi pratiğe dönüştürmesi açısından önemli olduğunu belirtirken üniversitelerle sanayi arasında kuvvetli bir bağ kurma arzusunu dile getirdi.

Aydın Doğan  Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise 22 yıldır yapılan bu yarışmanın, her geçen yıl hem katılımcı sayısındaki hem de çalışmaların kalitesindeki artış yönünden  umutlarını arttırdığını belirtti. Fetvacı: “Bu yarışma ile öğrencilerin mesleki bilgi birikimlerini pratik hayatta sınamalarını, birbirlerinin çalışmalarını görebilmelerini sağlarken gelecekteki iş hayatına hazırlanmaları için bir fırsat yaratmayı da hedefliyoruz. Öğrencilerimiz çoğunlukla gruplar halinde yaptıkları bu çalışmalarda uygulamanın zorluklarının üstesinden gelirken bir arada çalışmanın da zevkini tadıyorlar” dedi.