3 Aralık 2010 Cuma

"İki yaka"dan izlenen bir İstanbul masalı

Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin, İstanbul Boğazı konulu fotoğraf çalışmalarından oluşan “İki Kıta İki Yaka” sergisi Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde


Haber: Mizrabi Cihangir Balkır
Fotoğraflar: M. Cihangir Balkır, İbrahim Arslan

GSÜ_HA (İstanbul) İstanbul’un boğaz semtlerinde Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan “İki Kıta İki Yaka” fotoğraf sergisi, İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat birlikte yaptı.


Kurdele kesiminden önce yapılan konuşmalarda, Ahmet Misbah Demircan fotoğraf karelerindeki İstanbul için şunları söyledi:

“İstanbul tarih boyunca en çok şiir yazdırmış, en çok besteye ilham kaynağı olmuş kenttir. Bir çoklarını kendine hayran bırakmış bir çoklarını kıskandırmıştır. Bugün bu İstanbul’un endamı, güzelliği bu fotoğraflara yansıyor. Bu fotoğraflar bize İstanbul’un içinden İstanbul masalı anlatıyor. Galatasaray en köklü kulübümüz; ama sadece bir kulüp değil. Lisesi ile Üniversitesi ile Beyoğlu Belediyesi’nin belleğidir Galatasaray. Serginin yaratıcısı sanatçılarımıza ve rektörümüze teşekkür ediyorum.”


Demircan’dan sonra kısa bir konuşma yapan GSÜ Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Galatasaray kurumlarının sadece eğitim ve spor kurumları değil, aynı zamanda kültür kurumları da olduğunu hatırlattı. GS Kulübü ile işbirliği içinde daha pek çok açılış yapacaklarını aktaran Pof. Tolga, sergide emeği geçen GSÜ İletişim Fakültesi çalışanlarını ve öğrencilerini tebrik etti.

GS Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat da Galatasaray kulübünün çalışmaları ile ilgili şöyle dedi:


“Bizi sadece bir futbol kulübü olarak görmeyin. Biz bir çok farklı aktivitenin içindeyiz. Futbol bizim görünen yüzümüz, buzdağının görünmeyen yüzü çok daha büyük.”



Davetlilerle sergiyi gezen Adnan Polat ve Prof. Dr. Ethem Tolga öğrencilerle sohbet ettiler. İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi’nin tam karşısında yer alan Galatasaray Kültür ve Sanat Merkezi’nin üçüncü katında açılan sergi 30 Ocak’a kadar gezilebilecek.





Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, Galatasaray Spor Kulübü, Beyoğlu Belediyesi ve GS Sigorta projesinin ortağı HDI Sigorta’nın birlikte sponsor olduğu “İki Kıta İki Yaka” sergisi Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nde fotoğrafçılık dersleri veren fotoğraf sanatçısı Öğr. Gör. Kayıhan Güven’in ve öğrencilerinin fotoğraf çalışmalarından derlendi.