17 Şubat 2011 Perşembe

Liliane Ramarosoa ile GSÜ’de buluşma

AUF (l’Agence Universitaire de la Francophonie) yöneticisi Liliane Ramarosoa  GSÜ’yü ziyaret etti. GSÜ yöneticileri ile yaptığı toplantılarda Fransızca eğitim veren üniversiteler arasında akademik işbirliği ve burs konuları görüşüldü.
Haber: Cansu Güneş Seferoğlu
GSÜ-HA (İstanbul) Frankofon Üniversiteler Ajansı (AUF) Orta ve Doğu Avrupa Bürosu (BECO) yöneticisi  Liliane Ramarosoa, Galatasaray Üniversitesi’ni ziyaret etti.  Ramarossa’nın  GSÜ Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, rektör yardımcıları  ve fakülte temsilcileri ile yaptığı toplantılarda, Orta ve Doğu Avrupa’da faaliyet gösteren Frankofon üniversiteler arasında akademik işbirliği ve öğrencilere verilen burslar konularında çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Toplantılara katılan İletişim Fakültesi öğretim üyesi  Yard. Doç. Dr. Halime Yücel Bourse,  GSÜ Haber Ajansı’na ortak çalışmalarla ilgili bilgi  verdi.
AUF çerçevesinde, bilimsel araştırmalara verilebilecek destek ve burs konularının görüşüldüğünü aktaran Yard. Doç. Dr. Bourse, doktora öğrencilerine verilen bursa ek olarak  lisans öğrencileri için de profesyonel staj burslarının planlanması gibi yeniliklerin görüşüldüğünü söyledi. AUF tarafından stajlar için verilmesi düşünülen desteğin, üniversitelerin bulunduğu yerlerdeki yerel şirketlerle  yapılacak anlaşmalarla desteklendiği takdirde hayata geçirilebileceğinin konuşulduğunu belirten Bourse,  master programları ile ilgili çalışmalar yapıldığını da kaydetti.
Doktora öğrencilerinin bilimsel araştırmalarına destek verilmesinin görüşüldüğü toplantıda GSÜ’nün  Sofya ve Bükreş’teki üniversitelerle yaptığı çalışmaların da değerlendirildiğini aktaran Bourse,  AUF’un öncelikli amacının Fransızca dilinde bilimsel araştırma yapılmasını desteklemek olduğunun  altını çizdi ve mart ayında Bükreş’te Fransızca eğitimiyle ilgili konferanslar ve atölye çalışmaları yapılacağını ekledi.
Galatasaray’ın AUF’taki etkinliğiyle ilgili olarak GSÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Bülbül’ün Türkiye temsilcisi olduğuna dikkat çeken Bourse,  Türkiye’den daha çok öğrencinin burs almasına olanak sağlandığını da belirtti.