2 Mart 2011 Çarşamba

Coşkun Kırca 6. ölüm yıldönümünde anıldı

Galatasaray Üniversitesi'nin kurucularından Emekli Büyükelçi Coşkun Kırca, 6. ölüm yıldönümünde GSÜ’de kendi adını taşıyan Coşkun Kırca Salonu'nda anıldı.

GSÜ- HA (İstanbul) Eski Dışişleri Bakanı, yazar, Emekli Büyükelçi Coşkun Kırca 6. ölüm yıldönümünde GSÜ’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Coşkun Kırca Salonu’ndaki törende konuşan  GSÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şekir Ersoy,  GSÜ'nün 16 yılda kattettiği ilerlemeyi anlatarak Coşkun Kırca'nın GSÜ kurucuları arasında müstesna bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Daha sonra söz alan diplomat ve siyaset adamı Mehmet Ali Bayar ise çocukluğundan itibaren Kırca'yı rol model olarak gördüğünü anlattı. Bayar, Dışişleri Bakanlığı'na girmesinde ve daha sonra da siyasete atılmasında Kırca'nın önemli bir etkisinin olduğunu söyledi.

Kırca'nın damadı Jerôme Bayle ise kayınpederinin yazar kişiliğine ve entelektüel yönüne vurgu yaptı. Bayle, Kırca'nın öğrenme arzusunu ve merakını hiçbir zaman yitirmediğini anlattı.

Anma töreni Genç Yetenekler, Pınar Tezişçi (keman)  ve Melin Molla (piyano) konserleri ile sona erdi.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Coskun Kırca, uzun süre Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştıktan sonra Meclis'te üç dönem İstanbul milletvekili ve 51. hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. 24 Şubat 2005'te İstanbul'daki evinde kalp krizi geçirerek vefat eden Kırca, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde dersler vermişti.