17 Mart 2011 Perşembe

Galatasaray Üniversitesi’nde kadınlar 8 Mart’ı kutladı

Galatasaray Üniversitesi'nde çalışan ve okuyan kadınlar, 8 Mart’ı; film gösterimi, bülten çıkarma, afişleme ve el ilanı dağıtma gibi etkinliklerle karşıladı.

Haber: M. Cihangir Balkır

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversiteli kadın öğrenciler okullarında, tarihi bağlamından kopartılan ve kadınlara erkekler tarafından hediye alma günü gibi lanse edilerek, piyasanın hizmetine sunulmak istenen 8 Mart’ın aslolarak, fabrika yangınında ölen 129 kadın işçinin anısına, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan el ilanı dağıttılar.

Ayrıca Üniversite panolarına da 8 Mart için birçok muhalif hareket içerisindeki kadınların mücadelesinden örnekler veren afişler asıldı. Afişlerde Clara Zetkin, Frida Kahlo, Ulrike Meinhof, Emma Goldman, Simone de Beauvoir, Rosa Luxemburg, Behice Boran gibi kadınların hayat hikayeleri özetleniyor.

8 Mart için kulüpler de bazı aktiviteler gerçekleştirdi. Sosyal Bilimler Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bülteni çıkarırken; bir yandan da saat 17’de “Sorara’yı Taşlamak” adlı film gösterimi düzenledi.

Öğrenci Konseyi de astığı afişle, Üniversite’deki kadınların 8 Mart’ını kutladı.