29 Mart 2011 Salı

GSÜ öğrencileri 2010 yılının en iyilerini seçti

Bu yıl GSÜ İşletme Kulübü’nun verdiği “Yılın En İyileri”  ödül töreni, sanattan iş dünyasına kadar pek çok ünlü ismi bir araya getirdi. Beren Saat ödülünü alırken ‘Hiçbir reyting başarıyı şu andaki kadar hissettirmez’ dedi.

Haber : Dilek Aksoy
Fotoğraf : Cansu Güneş Seferoğlu
GSÜ- HA (İstanbul) GSÜ İşletme Kulübü tarafından bu yıl 5. Kez düzenlenen  ve öğrencilerin oyları ile belirlenen  kendi alanlarında ”Yılın En İyileri”  ödülleri törenle sahiplerine verildi. Aydın Doğan Oditoryumu’nda gerçekleştirilen törende, üniversite içinde yapılan anketlerle, sanattan spora, medyadan iş dünyasına 30 farklı kategoride belirlenen yılın en iyilerinin ödüllerini aldıkları törene rektör Prof. Dr. Ethem Tolga, rektör yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Şakir Ersoy’un yanı sıra çok sayıda öğretim görevlisi ve ünlü sima katıldı.
Gecenin sunuculuğunu yapan Jess Molho, konuşmasının başında “Bonsoir, je m’appelle jesse”diyerek salondaki öğrencilere küçük bir jest yaptı. Forbes Türkiye, gecenin ilk anons edilen ödülü “En İyi İş ve Ekonomi Dergisi”nin sahibi oldu.
“Burası beni Mehmet Ali Birand yaptı.”
“En İyi Haber Spikeri” dalında ödül alan Mehmet Ali Birand, ödülü GSÜ’den almanın kendisi için çok büyük anlam ifade ettiğini belirtti ve kişiliğinin oluşmasında Galatasaray kurumunun öneminden bahsederek, kendisini ödüle layık gören herkese teşekkür etti.
“En İyi Gazete” dalındaki ödülü almak üzere sahneye çıkan Cumhuriyet Gazetesi yazı işleri müdürü Güray Öz, bugünlerde Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirtirken, önümüzdeki günlerin daha aydınlık olduğunu vurgulayarak, sözlerini iyimser bir havayla tamamladı.
“Reytinglerle başarıyı bu kadar hissedemezsiniz.”
Gecenin ünlü isimlerinden biri olan Beren Saat, “En İyi Kadın Dizi-Sinema Oyuncusu” dalındaki ödülünü almak üzereye sahneye çıktığında şunları söyledi: “Rol aldığınız dizilerin reytingi yüksek olduğunda sevinirsiniz fakat hiçbir reyting şu anki kadar başarıyı hissettirmez. Ben mümkün olduğunca okullardaki bu tarz ödül törenlerine katılmaya çalışıyorum, çünkü başarılı olduğumuzu en güzel böyle yerlerde hissediyoruz. Kadın olmanın zorluğunu üst üste yaşamış biri olarak,önemli olanın özgürlüğümüzü kaybetmemek olduğunu düşünüyorum.”
“İnanıyorum ki; Galatasaray birleştiğinde,Türkiye daha farklı bir yerde olacak.”
Sıra törenin en son ödülü “Galatasaray Üniversitesi Onur Ödülü”ne geldiğinde, sahneye Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç davet edildi. Hayatında çok önemli iki hediye aldığını ifade eden Kıraç, ilkinin Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından kendisine yazılan mektubun, ikincisinin ise GSÜ öğrencilerinden aldığı bu onur ödülünün olduğunu belirtti. Meşalenin gençlerde olduğunu ve tüm Galatasaray’ın birleştiği gün,Türkiye’nin de değişeceğini sözlerine ekleyen Kıraç alkışlar eşliğinde konuşmasını tamamladı.
Yoğun iş temposu nedeniyle törene katılamayan bazı ünlülerden, yılın en iyi erkek pop müzik sanatçısı seçilen şarkıcı Tarkan’ın ve yılın en iyi erkek tiyatro oyuncusu seçilen Genco Erkal’ın önceden çekilen videoları gösterildi.2010 yılının en iyi seçilenleri şöyle :
En iyi iş ve ekonomi dergisi: Forbes Türkiye
En iyi showman: Cem Yılmaz                                         
En iyi haber spikeri: Mehmet Ali Birand
En iyi hukuk dergisi: Güncel hukuk
En iyi köşe yazarı: Yılmaz Özdil
En iyi gazete: Cumhuriyet Gazetesi
En iyi banka: Türkiye İş Bankası
En iyi kadın tiyatro oyuncusu: Nilgün Belgün
En iyi erkek rock müzik sanatçısı: Cem Adrian
En iyi müzik grubu:  Athena
En iyi erkek tiyatro oyuncusu: Genco Erkal
En iyi televizyon programı: Beyaz Show
En iyi spor programı: NBA Stüdyo
En iyi erkek pop müzik sanatçısı: Tarkan
En iyi dizi: Öyle Bir Geçer Zaman ki
En iyi marka:  Efes Pilsen
En iyi film:  Eyvah Eyvah
En iyi kadın dizi-sinema oyuncusu:  Beren Saat
En iyi iş adamı: Ali Ağaoğlu
En başarılı şirket: Türk Hava Yolları
En iyi erkek dizi-sinema oyuncusu: Tuncel Kurtiz
En iyi kadın rock sanatçısı: Özlem Tekin
En iyi roman yazarı: Ahmet Ümit
En iyi televizyon programı yapımcısı: Acun Ilıcalı
En iyi televizyon kanalı: NTV
En iyi yönetmen: Semih Kaplan
En iyi sosyal sorumluluk projesi: Kapakları Atmıyoruz
En iyi ekonomi programı: Finans Cafe
En iyi radyo: Radyo Virgin
GSÜ Onur Ödülü: İnan Kıraç