14 Ekim 2009 Çarşamba

Avrupa Günleri’nin konusu enerji politikaları


Bu yıl sekizincisi düzenlenen Avrupa Günleri’nde “Küresel Dengeler ve Enerji Politikaları” masaya yatırılıyor. Avrupa Günleri’nin açılışında Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Pierre Lellouche referandum sonrası Lizbon Anlaşması’nın durumunu ele alan bir konferans verecek.

Haber: Pınar Yurtsever

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi Avrupa Araştırma ve Dökümantasyon Merkezi tarafından düzenlenen 8. Avrupa Günleri’nin programında Bakan Lellouche’un “Dublin sonrasında Lizbon Anlaşması” başlıklı konferansı ve “Küresel Dengeler ve Enerji Politikaları” konulu uluslararası toplantı yer alıyor. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde kilit konumda bir görevde bulunan Bakan Lellouche, konuşmasında İzlanda’daki referandum sonrasında Lizbon Anlaşması’nın durumunu ele alacak.

Enerji güvenilirliği, enerji tedariki ve kullanımı konularının işleneceği ikinci bölümde ise uluslararası ekonomi, hukuk ve strateji alanlarında sunumlar yapılacak. Enerji konusunda ülkemizin önde gelen uzmanlarından Necdet Pamir’in, dünya, Avrupa ve Türkiye ekseninde enerji ilişkileri ve politikalarını inceleyen konuşmasının ardından Avrupa – Türkiye enerji ilişkilerini Brüksel’de çok yakından izleyen Bahadır Kaleağası, bu ilişkilerdeki son gelişmeleri anlatacak.

Enerji ilişkileri, enerji politikasının yasal boyutları, enerji ekonomisi ve Kafkasya odaklı stratejik sorunların inceleneceği toplantı, 16 Ekim Cuma günü Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olan 8. Avrupa Günleri kapsamında Fransızca – Türkçe simültane çeviri yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için:
Galatasaray Üniversitesi Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi
(212) 227 44 80 (260) Aytül Dinçer, aydincer@gsu.edu.tr