5 Ekim 2009 Pazartesi

Üniversiteliler trafik cinayetinin sorumlularını protesto etti

Kaldırıma çıkan minibüsün katlettiği Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Erlbruz Bilge'nin arkadaşları, trafik cinayetine dikkat çekmek için 3 Ekim Cumartesi günü Ortaköy'den Beşiktaş'a yürüdü.


Haber-Fotoğraf: Cihangir Balkır

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi Elbruz Bilge 26 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş'ta, bir minibüsün aşırı hızla kaldırıma çıkarak kendisini ezmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Kazadan bir hafta sonra Galatasaray Üniversitesi'nde toplanan arkadaşları önce bu tür cinayetlerin önlemesi için tedbir istemiyle imza topladılar ardından basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasında Elbruz Bilge’nin başına gelenin kaza değil cinayet olduğunu belirten öğrenciler “Yayaya saygının olmadığı bu ülkede, sürücülerin yaşam hakkına saygı duymasını, yetkilendirdiğimiz insanların artık görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz. Bu çarpık düzenin ıslah edilmesi ya da tümden kaldırılması konusunda kamuoyunu ve sivil toplum kuruluşlarını ısrarcı olmaya davet ediyoruz.” dediler.

Basın açıklamasının okunmasından sonra Galatasaray Üniversitesi'nden yürüyüşe başlayan grup kazanın olduğu saatlerde Beşiktaş'a vardı. Olayın yaşandığı yere “tüm sevenlerin” yazılı siyah çelenk bırakan grup uzun bir süre alkışla tepkilerini gösterdiler ve trafik cinayetine dikkat çekmeye çalıştılar.