7 Nisan 2010 Çarşamba

Cep Telefonundan Mobil İletişime: Yarın artık Bugün mü?

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Teknoloji ve İletişim Günleri’nde (TEKİL 06) mobil iletişimin toplumsal sonuçları ve sektördeki gelişmeler tartışılıyor. Üniversitenin Ortaköy Yerleşkesi Coşkun Kırca Salonu’nda 13 Nisan’da tüm gün sürecek TEKİL 06’ya katılım herkese açık ve ücretsiz.

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı’nın İnternet Haftası’nda düzenlediği 6. Teknoloji ve İletişim Günleri: TEKİL 06’ya her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar, düzenleyici kurum temsilcileri ve teknoloji profesyonelleri katılacak.

Tüm gün sürecek ve iki oturum şeklinde gerçekleşecek etkinliğin sabah oturumunda mobil iletişimin toplumsal sonuçları ve gelecek beklentileri akademisyenler ve düzenleyici kurumun katılımıyla masaya yatırılacak. Sabah oturumunun açılışını Dr. Osman Köroğlu “Mobil İletişimde İçerik, Arayüz ve Kullanıcı Deneyiminin Evrimi” başlıklı sunumuyla yapacak. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Funda Başaran Özdemir “Alternatif Sivil Toplumdan Denetim Toplumuna Mobil İletişimle Birlikte Ortaya Çıkan Yeni Toplumsallıklar”ı ele alacak. Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. Ceren Sözeri “Medya Gruplarının Mobil İletişim Stratejileri”ni tartışırken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan Dr. T. Ayhan Beydoğan  “Mobil İletişimle İlgili Konularda Yapılan Hukuki Düzenlemeler ve Gelecek Öngörüleri” hakkında bilgi verecek.

TEKİL 06’nın öğleden sonra oturumunun başlığı “Türkiye’de Mobil İletişimde İçerik ve Pazarlama”. Turkcell Mobil Pazarlama ve Reklam Bölümü Yöneticisi Melis Türkmen mobil pazarlama ve reklam konusunda stratejilerini, Vodafone Türkiye Mobil Pazarlama Kıdemli Müdürü Emre Kanaat ise mobil pazarlamada yerel ve uluslar arası deneyimlerini aktaracak.
Mobil iletişimde içeriğin medya ayağını NTV Yeni Medya İş Geliştirme Müdürü Eray Endeş, uygulama tasarımı ve geliştirme kısmını, Parkyeri İş Geliştirme ve Strateji Direktörü Barış Ala anlatacak. Google İstanbul Teknoloji Sektörü Direktörü Sedat Kılıç ise mobil içerik ve internet ilişkisini ortaya koyacak.
Katılımcıların sorularıyla zenginleşecek olan TEKİL 06’ya katılım herkese açık ve ücretsiz.

Ayrıntılı bilgi için:
Yrd. Doç. Dr. Kerem Rızvanoğlu     krizvanoglu@gsu.edu.tr 
Araş.Gör. Özgürol Öztürk               ozozturk@gsu.edu.tr 
Araş. Gör.Dr. Ceren Sözeri             csozeri@gsu.edu.tr    
Tel: 0 212 227 44 80 / 414 – 415
Fax: 0212 227 51 48