21 Nisan 2010 Çarşamba

Galatasaray Üniversitesi'nde Avrupa Birliği simülasyonu

Galatasaray Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Kulübü’nün (UHDK) bu yıl 10. kez düzenlediği Model Avrupa Birliği Konferansı’nın (EUROFORUM 2010) açılış töreni 22 Nisan 2010, saat 19.30'da Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonu’nda Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşecek. Konferansta Türk ve yabancı katılımcılar Avrupa Birliği ile karşılıklı güvenin yeniden kurulması başta olmak üzere fikir alışverişinde bulunacaklar.

 

GSÜ-HA (İstanbul) Katılımcı öğrencilerin, AB diplomatı rolü üstlenerek, Avrupa Birliği’nin geleceğine ilişkin gündem maddelerini tartıştıkları “Model Avrupa Birliği Konferansı”, Galatasaray Üniversitesi'nde 10. Kez düzenleniyor. 22 – 27 Nisan tarihleri arasında Galatasaray Üniversitesi Ortaköy kampüsünde gerçekleştirilecek konferansın 22 Nisan günü saat 19.30’da yapılacak açılış töreninde, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ethem Tolga, Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Fransa İnsan Hakları Elçisi Büyükelçi François Zimeray da birer konuşma yapacaklar.

Galatasaray Üniversitesi Model Avrupa Birliği Konferansı (EUROFORUM 2010), 30 farklı ülkeden, 150 yabancı öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. Konferansta ögrenciler tarafından, Avrupa Birliği'nin dört kurumu; Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Avrupa Bakanlar Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Adalet Divanı canlandırılacak. Konferans, “Avrupa'ya Güvenin Yeniden İnşaası” genel teması çerçevesinde 5 gün sürecek. AB’nin önemli sorunları bu komitelerde katılımcılar tarafından masaya yatırılacak.

Katılımcılar bulundukları komiteye göre bir AB üye ülkesinin devlet başkanı, başbakanı, ilgili bakanını veya bir Avrupa Parlamenteri’ni temsil edecek. Katılımcı, üstleneceği role göre şekillenecek çıkarlar ve politik duruş doğrultusunda tartışılan konuya ilişkin düşüncelerini ve çözüm önerilerini belirtecek. Oturumlar Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Yerleşkesi’nde Aydın Doğan Salonu’nda ve Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.
EUROFORUM 2010 dünyanın farklı ülkelerinden gelen üniversite öğrencilerinin kendi görüşlerini farklı roller üstlenerek tartışabileceği bir simülasyon biçiminde gerçekleşiyor. Öğrencilerin uluslararası ilişkilere ve dünyaya bakış açısını geliştirebileceği bir ortam hazırlıyor. Foruma katılan yabancı öğrencilerin, ülkemiz hakkındaki önyargılarından, edindikleri gerçekçi izlenimler doğrultusunda, sıyrılmaları da amaçlanıyor.

Bu açılış töreninde ve sonrasında sürecek kokteylde, medyanın da bizlerle olmasını ve desteğini beklemekteyiz.
EUROFORUM’10 toplantılarını izlemek isteyen medya mensupları Euroforum Basın İlişkileri Sorumlusu Deniz Garip'e, 0535 962 75 69 numaralı telefondan veya denizgarip87@yahoo.com 'dan ulaşabileceklerdir.