25 Aralık 2009 Cuma

“1984” Aydın için sahneleniyor

Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Kulübü, George Orwell’ın romanından uyarlanarak sahneye konan 1984 adlı oyunu, GSÜ İletişim öğrencisi Aydın Öztek yararına oynuyor.

Haber: Pınar Yurtsever

GSÜ-HA (İstanbul) Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema, TV Modülü öğrencisi Aydın Öztek geçtiğimiz Eylül ayında beyin kanaması geçirerek ameliyata alınmıştı. Uzun süre yoğun bakımda kalan Aydın’ın tedavisine şimdilerde evinde devam ediliyor. GSÜ Tiyatro Kulübü de 1984 adlı oyunlarını Aydın’ın tedavi masraflarına destek olmak amacıyla sahneliyor.

Artun Özsemerciyan’ın uyarladığı ve yönettiği oyunda, George Orwell’ın romanında olduğu gibi Okyanusya devletinin totaliter aygıtlarıyla bugünkü baskıcı aygıtlar arasındaki benzerlikler, bu kez de tiyatro aracılığıyla seyirciye sunuluyor.

Gelirinin tamamının Aydın Öztek’in tedavi masrafları için bağışlanacağı özel gösterim 28 Aralık Pazartesi saat 20.00’de Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde. GSÜ Tiyatro Kulübü tarafından 10 TL olarak belirlenen oyunun biletleri, GSÜ kantinindeki standlardan veya oyun günü kapıdan temin edilebilir.