9 Aralık 2009 Çarşamba

Öğrenciler Dersim’i tartışıyor

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Kulübü, Gündem Toplantıları’nda bu hafta ‘Dersim 38’ üzerine tartışıyor. GSÜ Cep Sineması’nda gerçekleşecek toplantı ‘38’ belgeselinin gösterimiyle başlayacak.

Haber – Fotoğraflar: Mizrabi Cihangir Balkır

GSÜ-HA (İstanbul) Sosyoloji Kulübü 3. gündem toplantısında ‘Dersim’de ne oldu?’ sorusunu  soruyor. Cep Sineması’nda 10 Aralık Perşembe saat 17:00’de Çayan Demirel imzalı ‘38’ belgeselinin gösteriminden sonra öğrenciler Türkiye’de Kürt ve alevi sorununu tartışacak.

Herkese açık olan ve öğrencilerinin kendi aralarında gündeme dair belirli başlıkları tartıştıkları toplantılar konuyla ilgili kısa sunumlardan sonra belirlenen çerçevede katılımcıların tartışmalarıyla ilerliyor.

GSÜ ziyaretçi kabul etmediğinden etkinliğe üniversite dışından katılmak isteyenlerin Sosyoloji Kulübü’ne ulaşıp adlarını yazdırmaları gerekiyor.

İlk iki toplantıda neler konuşuldu?

GSÜ Sosyoloji Kulübü’nün Gündem Toplantıları ‘Bologna Süreci ve Eğitimin Piyasalaşması’ tartışmasıyla başlamıştı. Öğrenciler ilk toplantıda özellikle, üniversitelere danışma hizmeti verecek ve herhangi bir yaptırım gücü olmayacak şekilde tasarlanan Üniversite Danışma Kurulları üzerinde durdu. Öğrenciler Danışma Kurulları üyelerinin arasında ticaret odası başkanlarının da olmasını eğitimin ticarileşmesi bağlamında tartıştılar.

Gündem Tartışmaları’nın ikincisi ise ‘kadın intiharları, töre ve namus bahaneli cinayetler’ temelindeki tartışmalar ve sosyolog Dicle Koğacıoğlu’nun konuyla ilgili çalışmalarının özet sunumu ile gerçekleşti. Öğrenciler toplantıda şiddetin doğasını ve insanın kültürel tarihindeki yerini tartıştılar.

GSÜ Sosyoloji Kulübü ile irtibat için mail adresi:
gsusosyolojikulubu@gmail.com