5 Mayıs 2010 Çarşamba

Elbruz Bilge için Cemiyet’te konser var

Elbruz Bilge’nin adını yaşatmak ve öğrencilere yardımcı olmak için kurulan Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu etkinliklerine devam ediyor. Önümüzdeki etkinlik: 8 Mayıs Cumartesi günü, Galatasaraylılar Derneği’ndeki konser!

Haber: Pınar Yurtsever

GSÜ-HA (İstanbul) Geçtiğimiz Eylül ayında Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda gerçekleşen bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz GSÜ İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Elbruz Bilge adını yaşatmak için yakınlarının çalışmaları devam ediyor. Elbruz Bilge Burs Komitesi, bu amaçla 8 Mayıs Cumartesi günü Galatasaraylılar Derneği’nde bir parti düzenleniyor. Partinin tüm geliri, daha önceki etkinliklerde olduğu gibi Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu’na aktarılacak. Tramvay müzik grubu ve Dj. Mehmet Avcı’nın sahne alacağı partiye giriş ücreti 20 TL.

Elbruz Bilge İş Okulu projesi

Elbruz Bilge’nin yakınları tarafından kurulan Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu, Galatasaray Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi’nde okuyan öğrencilere burs sağlamak amacıyla kuruldu. Bugüne kadar Kardeşlik Fonu’na destek sağlamak amacıyla tiyatro gösterimleri, konserler, partiler ve münazara turnuvaları düzenlendi. Elde edilen gelirler ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla kullanıldı. Son olarak da Elbruz’un ailesinin yaşadığı şehir olan Eskişehir’deki eski bir kız meslek lisesinin, zihinsel engellileri topluma kazandırma amacı güden bir iş okuluna dönüştürüleceğini öğrenen Elbruz’un yakınları, Milli Eğitim Bakanlığı görevlileriyle bir araya gelerek bu projeye destek vermek istiyor. Elbruz’un adını yaşatmak için çalışmalar yapan Kardeşlik Fonu, iş okulunun yaz aylarında hazırlanması ve önümüzdeki yıl eğitime başlayabilmesi için bağış arıyor.

Etkinlikler ve Elbruz Bilge Kardeşlik Fonu’yla ilgili detaylı bilgi için:
Suha Yılmaz: 0 538 409 42 32
Ozan Kesim: 0 535 766 42 37