5 Mayıs 2010 Çarşamba

“Soru sormak iki tarafı da özgürleştiriyor”

Habertürk gazetesi ve kanalında çalışan gazeteci Balçiçek Pamir, öteki kavramının çok yönlülüğüne vurgu yaptı, onu anlamak için soru sormakla başlamak gerektiğine değindi.

Haber-Fotoğraf: Ceyda Ulukaya

GSÜ-HA (İstanbul) “Yetişkin gibi, terörist gibi yargılanmaları vicdanıma sığmıyor, hakkaniyetli davranılmalı. Okula giden çocuklar hepsi. Bu terör belasını biraz da biz yarattık, bir yenisini daha yaratabiliriz bu şekilde. Onlar sadece o bölgenin çocukları değil, geleceğimizde etkili olacaklar.”

Gazeteci Balçiçek Pamir’in, dün (4 Mayıs) Galatasaray Üniversitesi’nde (GSÜ) İşletme Klübü’nün düzenlediği Kariyer Söyleşileri konuğu olarak, Diyarbakır’da polise taş atan çocukların yargılanması süreciyle ilgili soruya yanıtı bu yöndeydi.

Sözlerine, kariyer geçmişini anlatmak yerine “öteki” kavramına değinmekle başlayan Pamir, Habertürk kanalında sunuculuğunu yaptığı “Söz Sende” programında bu ülkede ötekiler de olduğunu duyurmaya çalışmak, bunun için de işe soru sormakla başladığını söyledi:

“Benim dışımdaki herkes aslında biraz öteki. Tezatlarla, korkularla beslenen bu ülkede öteki hissedenler çok fazla. Üstümüze yapışan, başkalarına da yapıştırdığımız şeyler ve ötekiyi merak etmemize de izin verilmiyor. Tüm önyargılardan arınıp dümdüz sormalı; çünkü sorular iki tarafı da özgürleştiriyor.”

Üniversitede psikoloji öğrenimi gören Pamir, Habertürk gazetesinde köşe yazarlığı da yapıyor.

Sırrı Sakık’ın Söz Sende programına konuk olduğu video için bakınız: