19 Mayıs 2010 Çarşamba

“Fotoğraflara bakarak adeta boğazı yudumluyoruz”

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İki Kıta İki Yaka” fotoğraf sergisi, Galatasaray Üniversitesi Ord. Prof. Taner Tahir Salonu’nda fotoğrafseverlerle buluştu. Açılış kokteyline Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga’nın yanı sıra pek çok öğretim üyesi ve öğrencinin katıldığı sergi bir ay boyunca İstanbul Boğazı’ndan ve çevresindeki güzelliklerden fotoğraflara yansıyanları ziyaretçilerine sunacak.

Haber-Fotoğraf: Özgür Erdem UZUN

GSU-HA (İstanbul) Serginin açılış konuşmasını yapan GSÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş, Bir eğitim kurumu olarak ayrıcalıklı bir yerde bulunan Galatasaray Üniversitesi’nin, bu ayrıcalığın verdiği sorumlulukla bugünü belgeleyerek yarına yansıtıp yaşatabilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergiyi gelecek yıldan itibaren hem amatör hem de profesyonellere açabilmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Görüşlerini aldığımız Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga ise şunları söyledi: “Gerçekten Üniversitemize yakışan bir sergi olmuş. Fotoğraflara bakarak adeta boğazı yudumluyoruz. Ayrıca sergiye Hukuk Fakültesi’nin ev sahipliği yapması da çok hoş.”

Serginin içeriğiyle ilgili olarak yorumlarda bulunan Öğr. Gör. Kayıhan Güven de, amaçlarının varolan Boğaz kültürünü göstermek olduğunu söyledi. Sürekli gelip gittiğimiz, yanı başında olduğumuz Boğaz’ın değişen kültürden nasibini aldığını ve sergilenen fotoğraflarda öğrencilerin ve kendisinin de bu toplumsal değişimin etkilerini yakalamaya çalıştıklarını belirtti.

Sergide, Galatasaray ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra, Güven’in kendi çalışmaları da bulunuyor. 18 Mayıs Salı Günü açılışı yapılan sergi, 30 Haziran’a kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.