13 Kasım 2009 Cuma

Fransa’da Türkiye Mevsimi Kapsamında “Kültürlerarası İletişim” Kolokyumu

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) ve Picardie Jules Verne Üniversitesi İletişim Bölümü, 16-17 Kasım 2009 tarihlerinde “Fransa’da Türkiye Mevsimi” kapsamında Amiens’de “Kültürlerarası İletişim” kolokyumu düzenliyor.

GSÜ-HA (İstanbul) Kolokyumda toplumsal iletişim, medya, oryantalizm, eğitim ve sinematografik sanat gibi alanlar üzerinde geliştirilen sorunsallar ele alınacak. Etkinlik; iletişim bilimi, sosyoloji, sosyal psikoloji, tarih, siyaset bilimi gibi çeşitli disiplinler üzerinden insanlık tarihiyle iç içe geçmiş ve küreselleşmeyle birlikte hız kazanmış bu süreci her yönüyle tartışmaya açmayı amaçlıyor.

Amiens Belediyesi tarafından da desteklenen kolokyumun sonunda yerel basının da katılımıyla Türkiye’yi yakından ilgilendiren insan hakları, laiklik ve Avrupa entegrasyonu gibi güncel konuların da tartışılması öngörülüyor.

Fransa’da Türkiye Mevsimi kapsamında yine kolokyum ile aynı dönemde Türkan Şoray’ın filmlerinin de gösterileceği 29. Amiens Uluslararası Film Festivali gerçekleştirilecektir.
Ayrıntılı bilgi için:

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi
Yrd.Doç.Dr. Nazlı Aytuna
Tel: 0212 227 44 80 (625)
e-posta: nazliaytuna@gmail.com