26 Kasım 2009 Perşembe

Özürlü Haklarına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri

İstanbul Barosu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 2 Aralık Çarşamba “Özürlü Haklarına İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Erişilebilirlik” başlıklı bir seminer düzenliyor.

GSÜ-HA (İstanbul) İstanbul Barosu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı ve Omurilik Felçlileri Derneği bir araya gelerek düzenlediği özürlü haklarının konu  edildiği seminer Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu’nda gerçekleşiyor.

Tüm gün sürecek seminerin amacı  özürlü haklarına erişimin önünü tıkayan sorunların kaynağına inebilmek ve çözüm yolları üzerinde tartışabilmek. Bununla birlikte özürlü hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile devlet kurumlarını, akademisyenleri,  avukatları bir araya getirerek görüş ve bilgi alışverişi sağlamak.

Seminerde Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi, ayrımcılık suçunun özürlüler bakımından değerlendirilmesi, çalışma yaşamında özürlülük ve idarenin özürlülere karşı sorumluluğu konuları ele alınacak.

Seminer herkese açık ve ücretsiz.