20 Kasım 2009 Cuma

Fransa’da Türkiye Mevsimi Kapsamında “Çağdaş Türkiye’de Kadın Olmak: Değişimler ve Direnişler” Konferansı

Galatasaray Üniversitesi ve Rennes Siyasal Çalışmalar Enstitüsü, 23 Kasım 2009 Pazartesi günü “Fransa’da Türkiye Mevsimi” kapsamında Rennes Siyasal Çalışmalar Enstitüsü’nün ev sahipliğinde “Çağdaş Türkiye’de Kadın Olmak: Değişimler ve Direnişler” konferansı düzenliyor.

GSÜ_HA( İstanbul) Konferansta, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Yaraman “Türkiye’de Kadın Özgürlüğüne Tarihsel Yaklaşım” konulu bir sunum yapacaktır. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver ise “Türkiye’de Günlük Yaşam: Olağan Cinsellik Manzaraları ve Kadınların Mücadele Stratejileri” başlıklı bir konuşma yapacaktır. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nden Öğretim Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Buğra da “İş Yaşamında Kadın Eşitliği ve Farklılığı” konusunu ele alırken, Elele Derneği Başkanı Gaye Petek de sunumunda “Fransa’daki Türk Kökenli Kadınlar: Süregelenler, Değişimler, Gerilemeler ve Dönüşümler” konusunu ele alacaktır.

Konferansın devamında “Travelling İstanbul Festivali” kapsamında Bermin Sönmez, Berke Baş, Haşmet Topaloğlu ve Somnur Vardar’ın hazırladığı Avrupa ve Türkiye’deki farklı festivallerden sekiz ödül almış “Be Ne Güzel Demokrasi” adlı belgesel filmin gösterimi yapılacaktır.

Yer: Rennes Siyasal Çalışmalar Enstitüsü (Fransa)
Tarih: 23 Kasım Pazartesi
Saat: 17.30
Ayrıntılı Bilgi İçin:
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi
Tel. 0212 227 44 80
e-posta: htanriover@gsu.edu.tr