6 Kasım 2009 Cuma

Yüzyılımızın Krizleri ve Riskleri

Editörlüğünü Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Yrd.Doç.Dr. İnci Çınarlı’nın yaptığı “Belirsizlik Toplumu’nun Krizi” adlı kitapta domuz gribi, terör, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), ekonomik kriz, küresel ısınma ve kazalar gibi riskler ve krizlerin olumsuz etkilerinin, ulusal sınırları aştığı ve risklerin hesap edilebilirliğinin, kamu güvenliğinin sürekli sorgulanır olduğu yüzyılımızda ‘belirsizliğin hâkimiyeti’ni tartışıyor.

GSÜ-HA (İstanbul) “Belirsizlik Toplumu’nun Krizi”nde uluslararası ilişkiler, sağlık, tıp, iletişim, ekonomi, işletme, antropoloji, sosyoloji, ekoloji gibi çeşitli disiplinler tarafından ele alınan ‘risk’ ve ‘kriz’ konularının modernite ile birlikte gündelik yaşantımızı kuşattığı günümüzde; belirsizlik, kaos, tehlike, tehdit gibi kavramların nasıl bir dönüşüm içine girdiği ele alınıyor.

Instituto de Empresa Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.İbrahim al-Marashi ve GSÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanları Yrd.Doç.Dr. İnci Çınarlı, Yrd.Doç.Dr. Banu Baskan Karsak, Ar.Gör. Mutlucan Şahan, Ar.Gör.Gaye Aslı Sancar ile GSÜ Stratejik İletişim Yönetimi Yüksek Lisans tez öğrencileri Nurgül Eryeşil, Eda Turancı ve Sezen Burcu Er tarafından kaleme alınan on makalenin yer aldığı iki bölümden oluşan kitap; müphem olanı belirgin hale getirmenin gittikçe zorlaştığı 21.yüzyılda ona ışık tutmaya çalışmak, ardındaki mekanizmaları çözmeye çalışmak ve risk ve krizlerin düzenlenebilirliğini sorgulamak için bir adım atıyor.

Bilgi için: Yrd.Doç.Dr.İnci ÇINARLI / Ar. Gör. G. Aslı Sancar

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi
e posta: icinarli@gsu.edu.tr / asancar@gsu.edu.tr
Tel: 0212 227 44 80 (dah.268)